Turska, Bugarska / drama, komedija / 95’/ 2018

20:00 / OBJAVA / ANONS

Film „Anons“ je britka politička satira. Godina je 1963. i vojni vrh organizira državni udar s ciljem da svrgne vladu u Ankari, a u filmu se prati pothvat grupice oficira koji u Istanbulu tijekom jedne noći pokušavaju zauzeti radio postaju kako bi javno objavili taj događaj. Međutim, baš ništa ne ide onako kako su planirali, a dugotrajan put do same objave ispunjen je mnogobrojnim preprekama i apsurdnim situacijama popraćenim vrlo suptilnim humorom.

Mahmut Fazıl Çoşkun studirao je film na Kalifornijskom sveučilištu u Los Angelesu i Sveučilištu Bilgi u Istanbulu. Od 2000. godine profesionalno se bavi režiranjem dokumentarnih filmova propagantnih spotova. Za svoj prvijenac Daleka mogućnost / Uzak İhtimal osvojio je nagradu „Tiger“ na Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu i nagradu za najbolju režiju na Istanbul Film Festivalu. Njegov drugi film Yozgat Blues završen je 2013. godine i premijerno je prikazan na San Sebastian Film Festivalu. Objava / Anons je njegov treći film. Filmu je 2018. godine dodijeljena specijalna nagrada žirija u programu Horizonti na venecijanskoj Mostri.

Godina

2018.

Trajanje

'95

Redatelj

Mahmut Fazıl Çoşkun

Scenarij

Mahmut Fazıl Çoşkun, Ercan Kesal

Producenti

Halil Kardaş, Tarık Tufan, Borislav Chouchkov

Direktor fotografije

Krum Rodrigues

Glazba

Okan Kaya

Uloge

Ali Seçkiner Alıcı, Murat Kılıç, Tarhan Karagöz, Sencan Güleryüz, Serkan Ercan, Erdem Şenocak, Mehmet Yılmaz Ak, Sanem Öge, Nazmi Kırık