Turska / drama, povijesni / '111 / 2022

18:00 / RAKETNI KLUB BANDIRMA / BANDIRMA FÜZE KULÜBÜ

Film Raketni klub Band ırma temeljen je na istinitoj priči o srednjoškolcima iz Bandırme koji su, unatoč ograničenim mogućnostima i svim preprekama s kojima su se suočavali, na kraju uspjeli ostvariti svoje snove i poslali raketu u svemir.

Ö mer Faruk Sorak (1964) rođen je u Ankari gdje je diplomirao novinarstvo na univerzitetu u Ankari. Svoju je karijeru započeo kao asistent snimatelja radeći na Turskoj nacionalnoj radioteleviziji (TRT). Radio je kao snimatelj na nekoliko dokumentarnih filmova i televizijskih serija. 1997. godine otvorio je vlastitu produkcijsku kuću Böcek Yapım koja je radila na mnogim reklamama, glazbenim spotovima, televizijskim programima, dokumentarnim filmovima i dugometražnim filmovima. Sorak je također radio s poznatim glazbenicima kao što su Teoman i Grup Gündoğarken. Prva filmska uspješnica bio mu je film Vizontele koji je snimio kao pomoćni redatelj Y ılmaza Erdoğana. Njegov drugi film bio je sci-fi film G.O.R.A. koji je stekao veliku popularnost među domaćom publikom. Osmanski kauboji / Yahşi Batı kao prva turska western komedija, zatim Ljubav voli slučajnosti / Aşk tesadüfleri sever (2011) i Aşk tesadüfleri sever 2 / Ljubav voli slučajnosti 2 (2020).

Godina

2022.

Trajanje

'111

Redatelj

Ömer Faruk Sorak

Scenarij

Mert Dikmen, Ayberk Olgay, Mustafa Usl

Producent

Mustafa Uslu

Direktor fotografije

Oktay Başpınar

Glazba

Yıldıray Gürgen

Uloge

Alina Boz, Deniz Can Aktaş, Erkan Kolçak Köstendil, Görkem Sevindik, Aslı Bekiroğlu, Öykü Gürman, Bülent Alkış, Atay Yıldız, Tolga Canbeyli, Altan Erkekli, Ahmet Saraçoğlu, Alican Yücesoy, Gökhan Yıkılkan, Bahtiyar Engin, Nizam Namidar